Ilok: Dogovorene otkupne cijene grožđa

Foto: ilok.hr

ILOK, Na sastanku Uprave Iločkih podruma d.d. i kooperanata bilo je rije riječi o otkupu grožđa ove godine. Prema najavama predsjednika Uprave Iločkih podruma Antonija Kraljevića prošlogodišnji otkup biti će isplaćen u prvom tjednu mjeseca rujna dok će ovogodišnji plan otkupa biti isti kao i prošle godine.

Prema tome planu 25% otkupe cijene biti će isplaćeno do Nove godine dok će preostali iznos biti isplaćen kroz 8 rata tijekom slijedeće godine. Najveća promjena u ovogodišnjem planu berbe grožđa jest limitirani otkup, odnosno otkupit će se grožđa koliko bude potrebno za proizvodnju vina. Cijena grožđa će biti ista kao i prošle godine.

Prema riječima članice Uprave za vinarstvo i vinogradarstvo Vera Zima ovogodišnje zdravstveno stanje zdravstveno stanje vinograda je dobro, a grožđe je, kao i šećeri ali i prinosi, jako dobro. Zima najavljuje da će ove godine berba započeti 09. rujna kada će se krenuti s otkupom sorti – bijeli pinot i traminac, nakon toga slijedi otkup chardonnay-a te oko 15. rujna krenut će se i s otkupom graševine