14. Memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar-Dubrovnik

Foto: Ivan Matić arhiva

Udruga Slavonsko Brodski Biciklist i ove godine organizira 14. Memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar-Dubrovnik. Ultramaraton se održava u 6 etapa od 30. srpnja do 5. kolovoza. Biciklisti će svaki dan prosječno voziti 150 kilometara. Prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u Domovinskom ratu, te paljenjem svijeća na spomen obilježjima odaju počast žrtvi mladih hrvatskih bojovnika koji su spremno dali živote za slobodu naše Domovine.

Ruta kojom biciklisti prolaze proteže se kroz mjesta koja su najviše pogođena ratnim razaranjima: Vukovar, Vinkovci, Slavonski Brod, Pakrac, Lipik, Glina, Topusko, Slunj, Korenica, Sinj, Ploče, Dubrovnik.

“Očuvanje tradicije memorijalnog karaktera utrke, vrhunska organizacija i sve veći interes, naši su prioriteti od početka, za što su zaslužni članovi naše Udruge koji svojim trudom i zalaganjem promiču ciljeve maratona, Hrvatska policija koja prati utrku te dosadašnji sponzori. Udrugu su osnovali branitelji, pripadnici 108. brigade i njihova djeca. Cilj projekta je promocija biciklizma kao zdravog načina života, promocija Slavonije, Brodsko-posavske županije, ali i Hrvatske kao biciklističke destinacije. Realizacijom ovog projekta obilježavamo Dan branitelja i Dan pobjede i domovinske zahvalnosti”, poručuju organizatori.

Start utrke je 30. srpnja s Ovčare.