Vinkovačkoj bolnici 16,7 milijuna kuna; prioritet opremanje odjela oftamologije

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić potpisali su u Vinkovcima ugovor o sufinanciranju projekata unaprjeđenja kvalitete zdravstvenih usluga dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci u ukupnom iznosu od 16,7 milijuna kuna, od čega je 16,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije (99%).

“Riječ je o vrijednom ugovoru, 15. po redu u sklopu poziva za poboljšanje isplativosti dnevnih bolnica i kirurgija gdje smo zajedno s Ministarstvom zdravstva osigurali još više sredstava s obzirom na vrijednost projekata koji su prijavljeni, a imamo 28 potencijalih podnositelja projekata”, napomenula je ministrica Gabrijela Žalac.

Po riječima ravantelja vinkovačke bolnice Krunoslava Šporčića, jedan od ciljeva projekta je i smanjiti broj bolesnika na akutnom bolničkom odjelu za 10,38%.

“Nama je glavni prioritet završetak opremanja odjela oftamologije koje je započelo još prije nekoliko godina. Sada je prioritet nabavka opreme, završetak operacijske sale i sve onoga što bi bilo pristupačno za dnevnu kirurgiju i to naručito kirurgiju prednjeg segmenta oka, operacije katarakte, a drugi dio je opremanje jednodnevne krirurgije svih ostalih kirurških odjela”, naveo je Šporčić.

Potpisivanju ugovora nazočni su bili i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić.​

“Zadovoljni smo odnosom ove Vlade prema Slavoniji jer vidimo da se obećani projekti i provode”, kazao je župan Galić. Zadovoljstvo je izrazio i gradonačelnik Mladen Karlić ocjenivši kako je za očekivati da će nova oprema privući u vinkovačku bolnicu i liječnike, a kojih u toj zdravstvenoj ustanovi trenutačno nedostaje.