Vinkovački HDZ predstavio i službeno Ivana Bosančića, a potpisan i sporazum s HSU-om

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI,  Vinkovački HDZ ušao je u utorak u predizbornu utrku službeno predstavivši kandidata za novoga gradonačelnika, Ivana Bosančića i njegove zamjenike, a prigoda je iskorištena i za potpisivanje koalicijskog sporazuma s HSU-om.

“Gospodarski razvoj i poduzetnički duh obilježit će razvoj grada Vinkovaca u naredne četiri godine. Radi ćemo dakako i na drugim područjiam ali gospodarstvo i poduzetništvo su ono na što ćemo se bazirati”, poručio je kandidat HDZ-a za vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić koji bi na toj poziciji trebao zamjeniti dugogodišnjeg prvog čovjeka grada na Bosutu Mladena Karlića.

Dotaknuvši se svega onoga što njegov prethodnih nije uspio ostvariti, Bosančić je kao razloge neostvarivanja dijela planova HDZ-ove vlasti u Vinkovcima naveo četiri godine vlasti Milanovićeve Vlade koja je, kako je rekao, stopirala i gdje god je mogla usporavala projekte u Vinkovcima,  gospodarsku recesiju te poreznu reformu koja je Vinkovcima oduzela značajne prihode.

“Vinkovci će biti aktivni sudionik projekta Vlade RH Slavonija i želimo da u narednom razdoblju 70 posto investicija u Vinkovcima realiziramo iz toga projekta”, poručio je Ivan Bosančić predstavivši i svoje zamjenike, Gabrijela Šokičića i Katu Krešić.

Govorio je i sadašnji vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić (HDZ) rekavši kako Bosančić predvodi ekipu koja zna i želi od Vinkovaca stvoriti mjesto ugodnog življenja i prosperiteta.

Na samom početku programa, potpisan je sporazum o suradnji između vinkovačkih gradskih organizacija HDZ-a i HSU-a pri čemu je istaknuto kako je riječ o sporazumu koji jamči pobjedu tih partnera na izborima u Vinkovcima te nudi jamstvo vladavine u korist svih građana toga istočnoslavonskog grada.