Uzrok smrti sestara i brata Mitrović nebriga društva

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Požar u kojem su u ponedjeljak ujutro u obiteljskoj kući u vinkovačkoj ulici Hrvoja Vučića Hrvatinića smrtno stradale sestre i brat, Mira i Mara te Stojan Mitrović je zapaljenje komunalnog otpada koji se nalazio u blizini peći na koju se to troje nesretnih Vinkovčana grijalo.

“Očevidom je utvrđeno kako je požar izazvao prijenos toplinske energije s peći na kruto gorivo na komunalni otpad”, navela je policija.

Tijela smrtno stradalih osoba prevezena su na Odjel patologije Opće županijske bolnice Vukovar gdje će se obdukcijom utvrditi uzrok smrti i obaviti identifikacija tijela.

Po priči susjeda, sestre i brat Mitrović živjeli su u podrumu obiteljske kuće koja nakon Domovinskoga rata nikada nije obnovljena. Nisu imali električne energije te postoji opravdana sumnja kako su se u ove hladne zimske dane grijali ložeći kartonske kutije i drugi komunalni otpad što je u konačnici i dovelo do tragedije koja dugo nije zabilježena u Vinkovcima.

Ostaje otvorenim pitanje, kako se moglo dogoditi da to troje staraca živi životom kakvim je živjelo, u podrumu, grijući se na kartonske kutije?