Završen “Vukovarart – luka umjetnosti”, grad dobio 5 novih umjetničkih dijela na otvorenom

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Ovogodišnja manifestacija „Vukovarart – luka umjetnosti“, koja se ove godine održavala pod nazivom “Vukovar goesvertical“ je završena i u okviru nje nastalo je novih 5 slika čiji su autori neki od najuspješnijih umjetnika svjetske street art scene. Filip Mrvelj, čija je 3D slika u Vukovaru jedna od najfotografiranijih motiva Vukovara, podsjetio je kako je manifestacija započela 29. svibnja 2018. godine te da je do završetka manifestacije oslikano pet lokacija u gradu koje su postale atraktivne točke za sve Vukovarce i goste koji nas posjećuju. Uređeno je 900m2 zidova na pet lokacija u Borovu naselju, a nove slike prekrivaju gotovo 700m2.

„Zadovoljni smo kako je sve prošlo. Imali smo 5 stilova slikanja s umjetnicima iz različitih dijelova svijeta. Ovo je iskorak dalje u odnosu na prošlu godinu. Planiramo i u budućnosti nastaviti s provedbom ovoga projekta“, rekao je Mrvelj.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako je u tri godine u gradu nastalo 13 umjetničkih dijela koja najbolje govore o sebi.

„Građani su zadovoljni kao i angažirani umjetnici. Sigurno da ćemo i idućih godina nastaviti s ovim jer Vukovar zaslužuje najbolje“, rekao je Penava.