Vođinčani uspjeli i obitelj Iličić spasili prijeteće deložacije

Foto: Đuro Karalić

VOĐINCI, Vođinčani su uspjeli i prikupili 300.000 kuna prijeko potrebnih za podmirenje duga banci kako iz vlastite kuće ne bi bila deložirana obitelj teško bolesnog sumještanina Branimira Iličića (40).

U organizaciji Općine Vođinci i suorganizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Ruže Tomašić, u subotu, 1. srpnja u Vođncima je održan veliki humanitarni koncert pod nazivom ”Inati se zlatno srce Slavonije” na kojem su nastupili tamburaški sastav Slavonske lole i Mate Bulić. Sav priod od koncerta išao je u korist obitelj Iličić iz Vođinaca u kojoj su teško bolesni suprug Branimir (40) i nezaposlena supruga Antonija (37) te njihovo troje malodobne djece Ena (15), Luka (13), Tadija (10), a kojoj je prijetila deložacija jer su prema banci imali dug.

Koncert “Inati se zlatno srce Slavonije” bio je samo dio sveukupnih događanja u sklopu osmišljene humanitarne akcije “Za siguran dom” koja je započela 1. svibnja, te su osim koncerta, organizirana i brojna druga događanja s kojih je prihod išao za Iličiće.

Po pisanju konzervativci.hr, načelnik općine Vođinci Martin Kordić (HKS), potvrdio je kako je, zaključno s koncertom, u akciji prikupljen sav potreban novac za isplatu duga obitelji Iličić u iznosu većem od 300.000 kuna.

“Jednostavno mi je puno srce kad vidim koliko se ljudi uključilo u pomoć. Imamo sad potrebitih 300.000 kuna i čekamo odgovor banke, najvažnije da ovrha više nije u pitanju”, rekla je Antonija Iličić, supruga teško oboljelog Branimira, prenosi konzervativci.hr.