Vinkovci značajna sredstva ulažu u izgradnju nove i modrnizaciju postojeće javne rasvjete

VINKOVCI, Gradske vlasti Vinkovaca u posljednje dvije godine značajna sredstava ulažu u izgradnju i modernizaciju javne rasvjete.

Sukladno Zakonu o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja, Grad Vinkovci je tako prošle godine započeo s projektom modernizacije javne rasvjete ugradnjom 1269 novih energetski učinkovitijih svjetiljki na stupovima javne rasvjete na području grada.

Ukupna vrijednost tog projekta je 1.500.268 kuna, a ostvarit će se uz sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja s 382.000 kuna.

Ovih dana krenuli su radovi na izgradnji rasvjete u nekoliko vinkovačkih ulica među kojima i u ulici Marije Jurić Zagorke, a koje je jutros obišao i gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Riječ je o projektu koji obuhvaća postavljenje nove rasvjete u devet ulica vrijednosti oko milijun i osamsto tisuća kuna. Uz ovu ulicu nova rasvjeta biti će izgrađena i u ulici Stanka Vraza te će tako svih devet ulica dobiti novu i modernu javnu rasvjetu. Osim što će novom rasvjetom ulice biti ljepše dolazimo i do značajne uštede u potrošnji električne energije što nam je i konačni cilj.”, rekao je Bosančić.