Sabo: Podizanje tenzija dovest će do odustajanja potencijalnih investitora i dodatnog odlaska građana

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na konferenciji za novinare predsjednik vukovarskog SDP-a Željko Sabo pozvao je sve političke aktere u Vukovaru na smirivanje tenzija po nacionalnoj osnovi. Isto tako pozvao je sve i na suzdržanost od istupanja koje može iritirati bilo koga i tako otvoriti rane koje nose svi Vukovarci. Govoreći o trenutačnoj političkoj situaciji u Vukovaru, koja je zakomplicirana nakon posljednje sjednice Gradskoga vijeća, Sabo je podsjetio na riječi prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je dolaskom u Vukovar pozvao na mir, suzdržanost i razumijevanje. Pozdravio je i riječi premijera Andreja Plenkovića koji je govoreći o najnovijim događanjima u Vukovaru podsjetio upravo na riječi Franje Tuđmana.

„Novo podizanje tenzija može samo dovesti samo do toga da potencijalni investitori odustanu od planiranih ulaganja u Vukovar. Sve to u konačnici rezultira stalnim odlascima mladih ljudi. Za stalno podizanje tenzija, koje nas vraćaju  u 1991. godinu, odgovorni su gradonačelnik i njegovi suradnici kao i neki gradski vijećnici“, rekao je Sabo.

Dodao je i kako zna da je nekoliko investitora tijekom 2013. i 2014. godine, u vrijeme prosvjeda protiv primjene ćirilice, odustalo od investicija u Vukovar. Govoreći o tome što se radi u Vukovaru kazao je kako se najvećim dijelom zapravo realiziraju projekti koji su započeti ili finalizirani u vrijeme dok je on bio gradonačelnik Vukovara kao i da očigledno gradske vlasti nemaju novih i kvalitetnih projekata. Dodao je i kako gospodarstvenici u Vukovar dolaze prije svega radi jeftine radne snage i da ti radnici s prvom prilikom gledaju da odu.

„Ovo je primjer plaće jednoga radnika u tvrtci koja u Vukovaru proizvodi gumarske proizvode. Ta osoba je za 24 radna dana, sa osam noćnih smjena i tri radne nedjelje dobio plaću od 2840 kuna. Hoće li takvi primjeri zadržati mlade u Vukovaru“, zaključio je Sabo.