Rujan je divan! Evo 8 razloga zašto ga volimo

  Foto: Đuro Karalić

  Rujan je mjesec kada se djeca vraćaju u školske klupe, roditelji na posao i nekako se čini da sve usporava i zabava je daleko iza nas…. Ali ako pomislite kako više nema velikih vrućina zbog kojih po cijele dane niste izlazili iz kuće ( na moru ili u gradu), možda je baš mjesec rujan idealan za izlete, šetnje i druženja na otvorenom, savjetuje ordinacija.vecernji.hr.
  Što možete raditi u rujnu?

  1. Uživati u sumraku i dugim šetnjama

  Rujan je mjesec kada je temperatura prihvatljiva gotovo svima, nema više vrućih noći, a zalazak sunca u rujnu je poseban doživljaj.

  2. Vježbanje na otvorenom

  Zašto ne biste i prije dolaska zime vježbali u prirodi i na taj način zamijenili sprave za vježbanje i zatvorene teretane? Rekreacija u prirodi ima mnogo prednosti, a temperatura je idealna. Osjećati ćete se znatno bolje i poletnije zahvaljujući svježem zraku.
  Vožnjom bicikla do idelnog tijela!

  3. Uživanje na plaži

  Ako ste zbog obaveza ili nedostatka financija morali ostati u gradu tijekom ljeta, iskoristite rujan za odlazak na more. Možete uživati u ugodnim temperaturama zraka i mora, a najvažnija je činjenica da ste izbjegli velike gužve na plažama, visoke cijene smještaja i hrane.

  4. Pripremite košaru za piknik

  Iskoristite vikende za druženja u prirodi, u košaru za piknik stavite omiljene namirnice i dekicu na kojoj možete uživati u sunčanom danu bez straha od sunčevih zraka i vis​o​koh temperatura. Priroda je u rujnu još uvijek lijepa, stoga iskoristite ovaj mjesec za opuštanje!

  5. Uživajte u raznolikom Tv programu

  Nakon sezone “suše” TV programa koji tijekom ljeta nudi reprize serija koje smo pogledali već nekoliko puta, u rujnu se prikazuju najnovije i najpopularnije televizijske emisije.

  6. Pripremite zimnicu

  Ima li što slađe od pripremanja omiljene zimnice? Iskoristite rujan, nabavite sve što vam je potrebno, zavrnite rukave i napravite nešto u čemu čete uživati cijele zime.

  7. Uživajte u festivalima na otvorenom

  Puno gradova tijekom rujna organizira filmska ili glazbena događanja na otvorenom, odaberite sadržaj koji vas najviše interesira i uživajte na tulumima pod zvijezdama.

  8. Nove kolekcije u dućanima

  Nakon velikih ljetnih sniženja u prodavaonice stižu nove jesensko zimske kolekcije! Ukoliko tražite nove cipele ili ideje za jesenski outfit, u ponudi ćete sigurno pronaći što vam odgovara.