Promocija: Na iznimno atraktivan način predstavile se airsoft udruge

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U organizaciji Airsoft udruge Krpelji iz Vinkovaca podno svodova vinkovačkog Gradskog muzeja upriličeno je predstavljanje airsofta, većini građana malo poznatog sporta koji ponajviše nalikuje poznatijem paintballu.

“Airsoft je vojni simulacijski šport, sličan paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike promjera 6 do 8 milimetara. Airsoft se razvio u Aziji u Japanu gdje je zbog strogih zakona teško legalno pridobiti oružje”, priča Danijel Parlov iz Krpelja dodajući kako se airsoft prakticira na otvorenom prostoru tipa šuma ili napuštenih objekata.

Izložene su replike oružja koje se upotrebljava u airsoftu kao i oprema koju borci nose, a što je sve pobudilo poprilično zanimanje Vinkovčana. Posebice atraktivni bili su članovi airsoft udruga odjeveni u vojne odore nekadašnjih vojska. Organizatori nisu žalili truda pa su postavili i jednu stražarsku kučicu s početka 20. stoljeća s rampom, pored koje su stražarili vojnici u odgovarajućim vojnim odorama.

Cijelom ugođaju doprinijele su i razne vojne koračnice koje su puštane s zvučnika kako bi upotpunile cijeli događaj čijem su održavanju, pored Krpelja, doprinos dale i airsoft udruge Perun iz Cerne, Cuccuium iz Iloka te BOPE iz Osijeka kao i Osječka airsoft zajednica (OAZ).