Po uzoru na druge gradove Vinkovci će dobiti zatvorenu tržnicu i to u nekadašnjoj zgradi Opskrbe

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Građani Vinkovaca, po uzoru na mnoge druge gradovi, ipak će dobiti zatvorenu Gradsku tržnicu koju vinkovačke gradske vlasti namjeravaju smjestiti u objekt nekadašnje Opskrbe uz gradsku tržnicu, a koji već desetljećima ne služi ničemu.

Sadašnji vlasnik toga objekta odlučio ga je prodati Gradu Vinkovcima te slijedi velika rekonstrukcija i obnova zgrade koja bi svojom veličinom, kako se očekuje, bila dovoljna da ispuni potrebe zatvorene gradske tržnice.

Kupovina nekadašnje Opskrbine zgrade, dijelom je i razlogom drugog rebalansa proračuna Grada Vinkovaca koji je na sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak povećan za 80 milijuna kuna. Pored kupovine zgrade za zatvorenu tržnicu, u proračun su morala biti “uglavljena” i sredstva je za raspisivanje javnog poziva za izgradnju nadvožnjaka Borinci i kao i ceste Vinkovci – Jarmina preko Borinaca. Riječ je o sadašnjoj postojećoj cesti koja je dijelom asfaltirana, a dijelom ne, te bi se uz izgradnju nadvožnjaka proširila i asfaltirala u cijeloj dužini.