Pavliček: Odluke nacionalnog Stožera dovest će do klektivnog ludila cijeloga naroda

Foto: Ivan Matić

ZAGREB, VUKOVAR, Zamjenik gradonačelnika Vukovara i saborski zastupnik Marijan Pavliček, koji je i načelnik gradskog Stožera Civilne zaštite, govorio je za saborskom govornicom o odlukama nacionalnog stožera Civilne zaštite ukazujući na niz nelogičnosti i kontradiktornosti.

„Korona postoji i ima određene posljedice i od toga ne treba bježati. Ali donositi odluke od danas do sutra koje pobijaju same sebe i ne rješavaju bit nema svrhe nema nikakve svrhe. Ovakvim odlukama Nacionalni Stožer dovest će do kolektivnog ludila cijeloga naroda i upitnoga mentalnoga zdravlja naroda. Stoga je krajnje vrijeme da se sami trgnu i počnu donositi odluke u zdravom razumu“, rekao je Pavliček.     

Podsjetio je kako je nacionalni Stožer Civilne zaštite osnovan u ožujku ove godine s pojavom epidemije korona virusa te kako je sam virus kod građana izazvao strah, tjeskobu i nelagodu. Podsjetio je i kako je nacionalni Stožer u početku dva puta dnevno izvještavao javnost o širenju virusa te istakao kako bi nacionalni Stožer trebao zadržati hladnu glavu, a ne postati tijelo koje je tijekom proteklih šest mjeseci donijelo niz kontradiktornih odluka. Prema njegovim riječima mnoge od tih odluka su dovele do pravoga cirkusa.

Podsjetio je na izjavu glavnog hrvatskog epidemiologa Krunoslava Capaka kako nošenje maski od strane zdravih osoba nema nikakvoga efekta i da je to više psihološka stvar da bi 6 mjeseci poslije nošenje maski u svim zatvorenim prostorima postala obveza. Podsjetio je i na izjavu Alemke Markotić koja je rekla kako su kršitelji samoizolacije bioteroristi da bi pred izbore rekla kako osobe u samoizolaciji mogu izaći na glasanje ako nose zaštitnu masku. Govorio je i kako su lokalni stožeri bili prinuđeni izdavati nekoliko stotina propusnica dnevno, policijske patrole na ulazima u grad kao i da je ugostiteljskim objektima bio zabranjen radi, a sada je taj rad zabranjen nakon ponoći. Ukazao je i kako djeca u školama moraju biti odvojena, ulaziti u različito vrijeme i na različite ulaze iako u iste te škole dolaze istim autobusima. Prema njegovim riječima sličan je slučaj i sa djecom u vrtićima koja su bila odvojena da bi se nakon vrtića zajedno svi igrali na igralištima ili na cesti.

Ukazao je i na druge neke odluke nacionalnog stožera koje, kako je rekao, su u najmanju ruku kontradiktorne, dovode u sumnju rad Stožera i do nezadovoljstva građana.