Niz aktivnosti vukovarskog Crvenoga križa tijekom epidemije korona virusa

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar

VUKOVAR, Sve vrijeme epidemije korona virusa, kada je gotovo sav život stao, Gradsko društvo Crvenoga križa Vukovar i njihovi volonteri bili su više nego aktivni. Uz niz aktivnostima kojima su se bavili, poput osiguravanja hrane i vode vozačima teretnih vozila na graničnim prijelazima, organizirano su pomagali i starijim i nemoćnim osobama u nabavci osnovnih živežnih namirnica, higijenskih potrepština i lijekova.

Kako je rekao ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vukovar Vlatko Glavaš cilj je bio ne samo pomoći starijim i nemoćnima nego i na ovaj način osigurati im sve što trebaju kako bi što manje izlazili iz svojih domova s obzirom na činjenicu da su bili jedna od najugroženijih skupina od bolesti COVID-19. Prema riječima Glavaša volonteri vukovarskog Crvenoga križa odlazili su na teren pomagati onima koji nisu imali nikoga drugoga da za njih ode u trgovinu ili ljekarnu.

“Svakodnevno smo na terenu imali 73 volontera i još 20-tak u pripremi za slučaj potrebe, a skrbili su ukupno za 160 korisnika. Na naš telefon za psiho-socijalnu pomoć zaprimili smo preko dvije tisuće poziva počevši od onih koji su bili u potrebi za namirnicama ili lijekovima pa sve do onih koji su tražili više informacija o koronavirusu i kako se snaći u cijeloj toj situaciji”, rekao je Glavaš govoreći o aktivnostima Gradskog društva crvenoga križa tijekom proteklih tjedana epidemije.

Dodao je i kako su zahvaljujući donaciji Vukovarsko-srijemske županije za Uskrs podijelili pakete pomoći najugroženijima.

“Donirali su nam 300-tinjak paketa kojima smo uveselili ljude u potrebi za Uskrs, a za tu smo priliku uspjeli složiti i 100-tinjak paketa od donacija građana”, kazao je Glavaš.

Podsjetio je i kako su proveli ujedno i akciju pomaganja osobama koje su tijekom korona krize ostale bez posla te da su u sklopu iste prikupili podatke o osobama koje su zbog korone ostale bez posla te da su u Vukovaru od ovoga tjedna počeli s podjelom paketa pomoći. U okviru ove akcije biti će podijeljeno oko 150 takvih paketa.