Nikola Mažar – novi zastupnik u Hrvatskom saboru

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Dosadašnji državni tajnik Središnjeg ureda obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar novi je zastupnik u Hrvatskom saboru.

Mažar će u Saboru zamijeniti gradonačelnika Požege Darka Puljašića koji je ostavku na mjesto saborskog zastupnika dao nakon što je u medijima prokazan pokušaj namještanja poslova u javnoj nabavi. Samim tim on više neće moći biti na dužnosti državnoga tajnika s obzirom da se radi o nespojivim dužnostima.

Podsjećamo kako je Mažar predsjednik vukovarskog HDZ-a i važi za potencijalnog kandidata za gradonačelnika Vukovara na ovogodišnjim lokalnim izborima. Uz Mažara u Hrvatskom saboru Vukovar i Vukovarsko – srijemska županija imaju 6 saborskih zastupnika.

U Klubu zastupnika HDZ-a tu su još Marijana Balić, Mladen Karlić i Josip Šarić. U Saboru, s područja Vukovarsko – srijemske županije, su i Stipo Mlinarić (Domovinski pokret), Ivan Penava (Nezavisna lista Ivan Penava), Marijan Pavliček (Hrvatska konzervativna stranka) i Dragana Jeckov (Samostana demokratska srpska stranka). Na mjestu ministra obrane je Mario Banožić.