Na autobusnoj stanici u Vukovaru napadnut učenik srpske nacionalnosti

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prema pisanju medija na autobusnoj stanici u vukovarskoj četvrti Borovo naselje u srijedu, oko 19 sati, fizički je napadnut učenik Tehničke škole Nikola Tesla koji nastavu pohađa na srpskom jeziku i pismu. Navodi se kako ga je napalo pet do šest osoba maskiranih lica. Mladiću je razbijena arkada, a slučaj istražuje i policija odakle su prenijeli da je mladić zadobio lakše tjelesne ozljede.

„Napad na učenika rezultat je politike koju vodi vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Napad je rezultat njegove konferencije za novinare i neprekidnog antisrpskog djelovanja. Ono što se dogodilo duboko me pogodilo. Penava uporno ignorira trećinu svog stanovništva, a pravi gradonačelnici tako se ne ponašaju. Osim toga, pitam se kada je to nogometna utakmica postala obrazac ponašanja. Na nogometnim igralištima i stadionima imali smo priliku svašta čuti, pa i skandiranja ‘Za dom spremni’ ili ‘Ubij, ubij Srbina’ pa se nekad na njih reagiralo, a nekad nije jer ih se nije čulo. Tako bi se moglo sada reći, što bi bilo da Ivan Penava nije vidio tu djecu na igralištu?”, rekla je saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov komentirajući napad.

Za Večernji list i Penava je dao kratku izjavu ali nije želio komentirati najnoviji incident u gradu.

„Ne želim komentirati nikakve izjave iz SDSS-a. Očekujem od policije da dobijem puno izvješće o događaju. Žao mi je što je došlo do sukoba i što je mladić ozlijeđen. Uvijek sam protiv nasilja“, rekao je Penava za Večernji list.