Još jedna nagrada Muzeju vučedolske kulture

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Muzej vučedolske kulture iz Vukovara dobitnik je prve nagrade u kategoriji Inovacija godine 2018. koja je dodijeljena na Danima hrvatskog turizma 2018. održanima u Hvaru. Kako je rečeno nagrada se dodjeljuje tvrtci ili organizaciji koja ima najinovativniji proizvod, uslugu ili proces u turizmu, a što um konačnici znatno doprinosi turističkom iskustvu destinacije. Treba znati i kako je Muzej za nagradu predložila Turistička zajednica grada Vukovara s naglaskom na njihov najnoviji projekt – pedagoško-edukacijski program Dječji vodič „Dolkine  priče“ i Dnevnik malog arheologa koje najmlađima putem slikovnice i vodiča približavaju prapovijesnu Vučedolsku kulturu.

„Izuzetno smo ponosni na tu nagradu i zahvalni Turističkoj zajednici grada Vukovara na prijedlogu za nominaciju. Zahvalni smo i ocjenjivačkom sudu koji nas je prepoznao kao inovativan muzej kojega je u tri i pol godine posjetilo više od 200.000 posjetitelja koji su doživjeli prapovijest kroz naš stalni postav, ali i mnoge druge aktivnosti od multimedijalnih vodiča, audio vodiča do najnovije pedagoško-edukativne aktivnosti za najmlađe – Dječjeg vodiča „Dolkine priče“ i Dnevnika malog arheologa“, rekla je ravnateljica ovoga muzeja Mirela Hutinec.

Ovim povodom Muzej vučedolske kulture posjetio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima koji je tom prilikom rekao kako nagrada potvrđuje da ekipa u muzeju jako puno i dobro radi ali i da imaju moderan pristup i u stanju su odgovoriti na ovakve izazove.