Iza Gimnastičkog kluba Vukovar najbolja i najuspješnija godina do sada

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Gimnastički klub Vukovar već godinama unazad jedan je od prepoznatljivih sportskih klubova na području Vukovara i Vukovarsko – srijemske županije, a čiji članovi ostvaruju sve bolje rezultate na raznim natjecanjima.

Najznačajniji rezultat kluba od prošle godine su zapaženi rezultati na državnom prvenstvu i Završnici KUP-a Hrvatske u B i C programu. Tim povodom u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara članice kluba, predvođene trenerima primili su zamjenici gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček i Ivana Mujkić.

Govoreći o rezultatima kluba tajnica i trenerica Gimnastičkog kluba Vukovar Bosiljka Stojšić rekla je kako s ponosom može reći da je 2019. godina bila najuspješnija od osnivanja kluba tijekom koje su zabilježili najveće rezultate i najveća dostignuća do sada. Podsjetila je kako je u B programu pojedinačno, prvo mjesto osvojila Monika Zovko u Kategoriji mlađe juniorke, C programu ekipno mlađe juniorke i juniorke osvojile su drugo mjesto, dok su seniorke osvojile prvo mjesto, a pojedinačno je Ela Kalentić u kategoriji juniorke osvojila treće mjesto

„Sve to ne bi bilo moguće realizirati bez velike i nesebične potpore Grada Vukovara koji je prepoznao rad, kako sa mladima, tako i sa starijim kategorijama. Rezultat svega toga je posljednje  naše natjecanje u protekloj godini koje smo odradili“, rekla je Stojšić.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček čestitao je članicama kluba na ostvarenim rezultatima koje donose u Vukovar te naglasio kako je rad Gimnastičkog kluba Vukovar prepoznat.

„Grad Vukovar pomaže klubovima koji ulažu u najmlađe naraštaje, a ovaj klub upravo to i čini te promovira zdrav način života, što je u današnjoj svakodnevici izrazito važno. Grad Vukovar 2015. godine je za bolje i kvalitetnije uvjete rada Gimnastičkog kluba Vukovar, u sklopu Sportske dvorane, izgradio gimnastičku dvoranu u koju je uloženo 500.000 kuna. Nadam se da smo ovim pothvatom doprinijeli kvalitetnijim treninzima koji su doveli do rezultata koje vukovarske gimnastičarke donose“, rekao je Pavliček.