Golubici drugo mjesto na nogometnom turniru u Velikoj Gorici, a imaju i najboljeg igrača

Foto: Golubica Vukovar

VUKOVAR, Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar sudjelovala je s korisnicima „Kluba rekreativaca s intelektualnim oštećenjem“, osnovanim programom „Možemo i mi“, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na 5. Međunarodnom turniru u nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama, koje je održan u Velikoj Gorici.

Turnir je održan u vrijeme obilježavanja 80. obljetnice postojanja Centra Velika Gorica, pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Na Turniru je sudjelovalo 8 ekipa koje su činile osobe sa intelektualnim oštećenjem iz Hrvatske i Slovenije, izvjestili su iz Udruge.

Ekipa iz UZOSIO Golubica Vukovar došla je do finala, te je izgubila od bolje ekipe čime je osvojila 2. mjesto. Nakon završetka turnira uslijedila je podjela medalja i proglašenje najboljeg golmana i igrača turnira. Najboljim igračem turnira proglašen je napadač Golubice koji je postigao 7 golova i bio najzapaženiji od svih ostalih sudionika, te je zasluženo odnio pehar za najboljeg igrača.