Dvije dragovoljne predaje zaostaloga naoružanja

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko-srijenske izvijestili su kako je vlasnica obiteljske kuće u Berku prilikom čišćenja tavana pronašla veću količinu minsko-eksplozivnih tvari. Na mjestu pronalaska policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu potvrdio je kako se radi o sljedećem: 105 komada protuavionskog streljiva, 250 komada puščanog streljiva, osam ručnih bombi te jedna tenkovska kumulativna mina.

U Ivankovu je u srijedu, također osoba koja je željela ostati anonimna, na kućnoj adresi, policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu, dragovoljno predala 29 komada puščanog streljiva. Sva preuzeta minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

„Podsjećamo, ovom prilikom,  sve građane kako je preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku, stoga se pozivaju svi građani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, da ga dragovoljno predaju, bez straha od ikakve sankcije“, stoji u priopćenju PU.