Dan grada Županje: Održana svečana sjednica Gradskog vijeća, nazočan premijer Plenković

Foto: Hrvatski radio Županja

ŽUPANJA, Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je u Županji bio nazočan svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Županje, kazao je kako je u manje od tri godine provedbe projekta Slavonija, Baranja i Srijem prema Slavoniji otišlo 10,7 milijardi kuna.

Poručio je kako će se Slavonija i dalje nalaziti u fokusu djelovanja Vlade.

Županjski gradonačelnik Davor Miličević pohvalio se kako je Županja u 2018.  bila drugi grad u Hrvatskoj u privlačenju EU sredstava po stanovniku te da se s takvim pozitivnim trendovima nastavlja i u ovoj godini najavivši nova ulaganja u infrastrukturu grada.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Županje nazočio je i ministar državne imovine Mario Banožić koji je gradonačelniku Miličeviću uručio dva ugovora, vrijedna nešto manje od 12 milijuna kuna. Riječ je   o zemljištu u naselju Šećerana, čiji će stanovnici konačno moći riješiti imovinsko-pravne odnose za svoje stanove u kojima godinama žive, te zemljištu za sportsko-rekreacijski centar Laze, gdje trebaju biti sagrađeni gradski bazeni.

Dodijeljena su i gradska priznanja, a Srebrni grb i plaketu dobili su Hrvatski rado Županja, Glazbeni odjel Osnovne škole Ivana Kozarca te Župa sv. Nikole Tavelića.

Premijer Plenković sa suradnicima nakon svečane sjednice Gradskog vijeća obišao je pogone tvrtke Same-Deutz Fahr Žetelice d.o.o kao i tvornicu šećera Sladorana d.d. Županja u povodu početak ovogodišnje kampanje  prerade šećerne repe.