Banožić najavio obračun sa svima onima koji su se protupravno okoristili u procesu prevorbe i privatizacije

Foto: Đuro Karalić

JARMINA, Ministar državne imovine i 2. na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici za izbore za Hrvatski sabor Mario Banožić poručio je u subotu gdje je bio nazočan obilježavanju Dana hrvatskih branitelja općine Jarmina kako je u mandatu Vlade Andreja Plenkovića puno učinjeno za hrvatske branitelje, a nastavit će se činiti i dalje.

“Ispravljene i određene nepravde učinjene prema braniteljima za vrijeme mandata Vlade SDP-a, a također je jako puno učinjeno i po pitanju zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata te je u Vukovarsko-srijemskoj županiji u proteklom razdoblju stambeno zbirnut 81 ratni stradalnik”, rekao je Banožić.

Foto: Đuro Karalić

Najavio je i daljnji obračun sa svima onima koji su se protupravno okoristili u procesu prevorbe i privatizacije.

“Dok ste vi borili na bojišnici, mnogi su različitim procesima pretvorbe i privatizacije iskoristili pozadinske položaje i radili samo za sebe. Zato je osnovano Ministarstvo državne imovine, zato je isto tako donsen i Zakon o upravljanju državnom imovinom. U samo ove tri i pol godine djelovanja ministarstva naplaćeno je preko 670 milijuna kuna razne štete po raznim osnovama iz prevorbe i privatizacije raznih trgovačkih društava, a kroz nove zakone i nove izmjene postojećih zakona ta će nepravda biti ispravljena”, poručio je Banožić.

Saborski zastupnik u prošlom mandatu Hrvatskog sabora i 14. na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici Stevo Culej ponovio je kako će se u novom saborskom mandatu zalagati da se Srbiji ne omogući ulazak u EU dok Hrvatskoj ne plati ratnu štetu.

” U cijelom uljuđenom svijetu je praksa da se dugovi i štete plaćaju i da se na tome temelje budući sporazumi i međudržavni odnosi”, rekao je Stevo Culej.

Foto: Đuro Karalić

Obilježavanju Dana hrvatskih branitelja općine Jarmine nazočan je bio i saborski zastupnik u prošlom mandatu Sabora, 7. na listi HDZ-a u V. izboroj jedinici, Mladen Karlić.