Župan Božo Galić na Poslovnom forumu u Dubrovniku

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

DUBROVNIK, VUKOVAR, Vukovarsko-srijemska županija izvijestila je kako je županijsko izaslanstvo, predvođeno županom Božom Galićem, sudjelovalo u radu 9. poslovnog foruma zemalja srednje i istočne Europe i Kine u Dubrovniku. Kako navode oni su na taj način otvorili nove prilike za suradnju sa organizacijama i tvrtkama iz Kine u područjima od strateškog interesa za Vukovarsko-srijemsku županiju.

Bila je to prilika za pronalaženje partnera za provedbu projekata od strateškog značaja za Vukovarsko-srijemsku županiju te za širenje gospodarske suradnje i pronalaženje novih tržišta za tvrtke s područja naše županije. Tom prigodom župan Galić ostvario je niz kontakata sa sudionicima Foruma, a susreo se i s predstavnicima kineskih tvrtki koji su iskazali interes za suradnju, kao i sa sudomaćinima Foruma dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem.

Kako bi se poslovna suradnja mogla lakše razvijati nakon svečanih govora kojima je otvoren 9. poslovni forum zemalja srednje i istočne Europe i Kine premijeri Kine i Hrvatske simbolično su pokrenuli web mjesto „16+1 mehanizam za koordinaciju malih i srednjih poduzetnika“ koja je svim poduzetnicima obuhvaćenih inicijativom, pa tako i poduzetnicima Vukovarsko-srijemske županije dostupna na adresi: www. ceec-china-sme.org.

Uz župana Božu Galića, dio izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije bili su pročelnica Ureda župana Sandra Pinjuh, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković, ravnatelj Razvojne Agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota i Viši savjetnik – specijalist za međunarodnu suradnju i EU poslove Krunoslav Srpak.

 Poslovni forum zemalja srednje i istočne Europe (16  država) i Kine najveći je poslovni događaj ikad održan u Hrvatskoj koji je okupio preko 1000 sudionika, najviše iz Kine (preko 400) i Hrvatske (preko 200), ali i ostalih država članica inicijative 16+1 koja je službenim priključivanjem Grčke u Dubrovniku prerasla u inicijativu 17+1.

Glavni cilj Poslovnog foruma je jačanje međusobnih odnosa i gospodarske suradnje, s posebnim naglaskom na pružanje prilika tvrtkama kako bi upoznale nove potencijalne partnere i ulagače, predstavile svoje proizvode i usluge, te saznali nešto više o novim trendovima.