Željko Sabo pozvao na zajedništvo svih političkih stranaka za boljitak Vukovar

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Nedavno izabrani predsjednik Gradske organizacije SDP-a Grada Vukovara Željko Sabo pozvao je na konferenciji za novinare sve političke stranke u gradu na zajedništvo. Ukazao je kako je u gradu niz problema kao i da je Vukovar samo u zadnjih nekoliko godina napustilo između tri i četiri tisuće stanovnika koji su otišli trbuhom za kruhom.

„Moramo učiniti sve kako bi zaustavili odlazak naših sugrađana i zadržali ih u gradu“, istakao je Sabo.

Dodao je kako danas iz Vukovara ne odlaze samo nezaposlene osobe nego i oni koji imaju dobre poslove i dobre plaće. Pojasnio je to s primjerom obitelji iz Zagreba koja je došla živjeti u Vukovar pa se opet vratila za Zagreb jer nisu htjeli da im djeca odrastaju u okruženju kakvo je u Vukovaru. Istakao je kako moramo učiniti sve da našoj djeci omogućimo da žive normalno i neopterećeni prošlošću.

Govoreći o situaciji u gradu rekao je i kako u Vukovaru nema novih projekata te da je sve što se radi i provodi započeto još u vrijeme dok je on bio gradonačelnik Vukovara. Prema njegovim riječima treba iskoristiti i želju za radom ministrice Gabrijele Žalac koja raspolaže velikim mogućnostima da pomogne u razvoju Vukovara ali i cijele županije.

„Sada Grad kupuje od tvrtke Borovo parcele za 36 milijuna kuna, a u mom je mandatu bilo dogovoreno da će Vlada to zemljište prepustiti Gradu, s tim ga iz poljoprivrednog prenamijenimo u industrijsko“, rekao je Sabo.

Mišljenja je i kako se morala bolje iskoristiti sjednica Vlade u Vukovaru kada je za razne projekte osigurano 60 milijuna kuna. Usporedio je to s Osijekom koji je nakon sjednice Vlade za svoje projekte i projekte Osječko-baranjske županije osigurao 2 milijarde kuna.

Na novinarski upit o stanju u stranci i ostavkama koje su uslijedile nakon njegovog izbora rekao je kako su različitosti bogatstvo svake stranke. Najavio je i da će u narednom periodu raditi na konsolidiranju članstva i jačanja stranke. Ovom prilikom Sabo je Socijalnoj samoposluzi uručio donaciju od strane SDP-a u iznosu od tisuću kuna.

Tijekom konferencije za novinare zamjenik predsjednika GO SDP-a Vukovar Goran Bošnjak ukazao je na projekte u gradu koji nisu samoodrživi i koji iz mjeseca u mjesec generiraju gubitke. Kako je rekao takav rad rezultirao je i donošenjem odluke o snižavanju plaća za zaposlene u gradskoj upravi.