Zbog komentiranja na Facebooku “zaradio” prekršajnu prijavu

Foto: Pixabay/Simon

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je protiv 44-godišnjaka iz Županje podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

“44-godišnjak je 20. svibnja napisao više neistinitih komentara na objavu lokalnog portala na društvenoj mreži Facebook o osobi iz Županje oboljeloj od koronavirusa, čime je širio lažne vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana“, izvijestili su iz PU.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Ta nesreća dogodila se u četvrtak, u 8,40 sati na raskrižju ulica Joze Ivakića i Duga u Vinkovcima, kada je 45-godišnjak iz Vinkovaca upravljajući osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka ušao u raskrižje skrećući udesno koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, a da prethodno nije propustio sva vozila, te je udario u bicikl kojim je kolnikom upravljao 71-godišnjak iz Vinkovaca, zadržavajući smjer kretanja ravno. Uslijed udara osobnog automobila i pada na kolnik, biciklist je teže ozlijeđen. Prevezen je u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje je zadržan na liječenju. Protiv 45-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.