vrtići, energetska, obnova, Vinkovci, Zidar, Bosančić
Foto: Đuro Karalić


VINKOVCI, Završio je gotovo 5 milijuna kuna vrijedan projekt energetske obnove tri objekta Dječjih vrtića Vinkovci “Budućnost”, “Pčelica” i “Stribor”, čiji je nositelj bio Grad Vinkovci, a partner Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Predstavnici Grada Vinkovaca te Fonda obišli su danas sva tri vrtićka objekta, dok je završena svečanost održana u vrtiću “Stribor” u čiju je energetsku obnovu uloženo 3,2 milijuna kuna od kojih 1,2 nepovratnih EU sredstava. U energetsku obnovu Dječjeg vrtića “Budućnost” uloženo je 861.000 kuna, od čega je nepovratno gotovo 486.000 kuna, u obnovu “Pčelice” uloženo je 841.000 kuna, od čega je nepovratno 486.000 kuna.

“Grad trenutno provodi 8 projekata energetske obnove javnih ustanova ukupne vrijednosti preko 36 milijuna kuna. Većina navedenih projekata odnosi se na ustanove za predškolski i školski odgoj čime Grad pokazuje svoju demografsku i socijalnu osviještenost. Važno je spomenuti kako nam je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije kroz Fond za sufinanciranje osiguralo 70% sredstava vlastitog udjela sufinanciranja”, kazao je gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar ponajprije je zahvalila roditeljima na strpljenju i razumijevanju, a pogotovo djeci i djelatnicima koji su se, kako je kazala, izvrsno snalazili u raznim situacijama prilikom izvedbe radova.

“Također zahvaljujem svim sudionicima uključenih u realizaciji ovih projekata. Osim što smo dobili novi izgled vrtića, ostvarit ćemo značajnu energetsku uštedu čime ćemo dodatno poboljšati kvalitetu naše usluge te će naši vrtići postati još poželjnija mjesta za odgoj i obrazovanje naših najmlađih sugrađana””, kazala je Zidar.