Završena energetska obnova Dječjeg vrtića u Borovu naselju

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradske vlasti Vukovara nastavljaju provoditi projekte energetske obnove koji za cilj imaju ne samo ljepše vanjske fasade nego i značajne uštede na toplinskoj energiji. U sklopu tih projekata završena je i energetska obnova objekta dječjeg vrtića u vukovarskoj četvrti Borovo naselje s čime su uvelike poboljšani standardi boravka u istome za vukovarske mališane.

„Završetkom energetske obnove u konačnici objekt učinjen sigurnijim, ugodnijim te vizualno ljepšim. Ovaj objekt vrlo je funkcionalno građen te ispunjava sve zahtjeve i potrebe djece u pogledu njihova predškolskog odgoja. Grad Vukovar je sredstva koja je osigurao putem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, kao i vlastita sredstva, namijenio u energetsku obnovu, saniranje slabih točaka po pitanju izolacije, stolarije, svjetlarnika na krovu u dvorani čime je objekt postao energetski puno učinkovitiji“ rekao je Penava.

Savjetnik za energetsku učinkovitostu Gradu Vukovaru Branko Knežević kazao je kako se u vidu realizacije ovog projekta Grad Vukovar prijavio na javni poziv Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u sklopu programa vezanog za poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim i školskim objektima.

„Učinjene su prve dvije faze ovog velikog projekta koji će dovesti do znatnih ušteda u potrošnji energije. Izvedeni su fasaderski radovi, postavljeni limeni oluci, učinjeni elektronički i strojarski radovi, a uslijediti će i zamjena rasvjete novom led rasvjetom te izmjena toplinske podstanice kao dijelovi treće i četvrte faze projekta“, rekao je Knežević.

Vrijednost prve faze energetske obnove iznosi preko 1,1 milijun kuna s PDV-om, a ugovaratelj  je tvrtka Planum – građenje d.o.o. Vukovar te je tu fazu sufinanciralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Druga faza iznosa je preko 350 tisuća kuna, a nju je sufinancirao je Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara.