Započinje provedba obnove javne rasvjete u tri projekta

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Tehno-elektro d.o.o. Đakovo Petar Prodanović potpisali su Ugovor o tri projekta izgradnje i sanacije javne rasvjete na području Vukovara.

Kako je rečeno jedan od projekata obuhvaća izgradnju javne rasvjete u Samostanskoj ulici te dijelu ulice Ljudevita Gaja gdje će se ukloniti dotrajali drveni stupovi uz postavljanje metalnih stupova i zidnih konzola javne rasvjete. Sukladno uvjetima Konzervatorskog odjela u Vukovaru, rasvjeta se rješava povijesnim svjetiljkama na zidnim konzolama i stupovima. Naime, biti će postavljeni metalni stupovi starinskog izgleda uz LED dekorativne svjetiljke, a u sklopu projekta je i dekorativna rasvjeta reflektorima Crkve sv. Filipa i Jakova te Gimnazije Vukovar. Vrijednost ovog projekta iznosi preko 1,3 milijuna kuna.

Druga dva projekta obuhvaćaju sanaciju javne rasvjete u ulicama Kralja Zvonimira i Đure Đakovića, zatim Ulica Krešimira Ćosića, Bernarda Vukasa, Nikole Perlića i Rudolfa Perešina. Ovim projektima previđena je zamjena dotrajalih i neispravnih elemenata javne rasvjete. Ukupna vrijednost ta dva projekta iznosi gotovo 1,1 milijun kuna. Sredstva za provedbu sva tri projekta osigurana su iz Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

„Riječ je o značajnom ciklusu investicija u javnu rasvjetu grada Vukovara. Radi se o značajnim projektima u koja ulažemo i značajan iznos sredstava. Ova tri projekta podrazumijevaju ugradnju moderne led rasvjete, promjenu stupova javne rasvjete, dok na dijelu Ulice Ljudevita Gaja i Samostanske ulice projekt odrađujemo i uz nazočnost konzervatora“, rekao je Penava.

Govoreći o projektima Prodanović je kazao kako će s radovima započeti što prije, ali ih i završiti u ugovorenim i razumnim rokovima.