Započinje modernizacija javne rasvjete u Sotinu

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor vinkovačke tvrtke „Polion“ Igor Gali potpisali su ugovor o nabavi robe koji se odnosi na Modernizaciju javne rasvjete naselja Sotin u Vukovaru. Prema ugovoru ova tvrtka će demontirati 148 postojećih neefikasnih svjetiljki i njihovih lukova te postaviti 188 novih svjetiljki na postojeće stupove čime će biti modernizirano gotovo 9.000 metara javne rasvjete u ovom prigradskom vukovarskom naselju.

„Cilj ovoga projekta je poboljšanje energetske učinkovitosti, sigurnosti i efikasnosti javne rasvjete naselja Sotin u Vukovaru uz smanjenje svjetlosnog onečišćenja i potrošnje električne energije, kao i povećanje sigurnosti prometa na državnoj cesti D2. Zamjenom svjetiljki postići bolja razina rasvijetljenosti, uz manje troškove održavanja i potrošnje električne energije“, rekao je Penava.

Ovaj sotinski projekt nastavak je puno kompleksnijeg projekta pod nazivom “Modernizacija javne rasvjete Grada Vukovara”, vrijedan je 479.375 kuna, a čak 70% iznosa sufinancirat će Ministarstvo regionalnoga razvoja i Fondova EU. Dovršetak radova očekuje se kroz dva mjeseca nakon uvođenja izvođača u posao.