Započeo Advent u Vinkovcima uz tisuće lampica, mnoštvo posjetitelja i bogatu ponudu

Foto: Ivan Gale

VINKOVCI, Otvorenjem klizališta te prigodnim obraćanjem gradonačelnika Ivana Bosančića, večeras je započeo Advent u Vinkovcima koji se održava do 5. siječnja 2020. godine i posjetiteljima će ponuditi niz sadržaja od koji su neki, poput 50-metarskog klizališta, već u funkciji na radost brojnih Vinkovčana i gostiju toga grada.

“Hvala svima na velikom trudukoji je uložen da bi Vinkovci večeras izgledali ovako kako izgledaju i s ovolimo vas koji ste došli uživati u svemu ovome što je pripremljeno. Želim vam da se opustite i zabavite u ovo predblagdansko vrijeme u koje ulazimo s optimizmom da nam sutrašnjica nosi nove izazove i nova postignuća, a ponosni na sve ono što smo do sada učinili”, poručio je gradonačelnik Bosančić.

Pored klizališta, posjetitelji će na Adventu u Vinkovcima moći uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi, dočeku Svetoga Nikole, božičnom koncertu s prozora Gimnazije, nizu zabavnih koncerata te događanjima vjerskog sadržaja od kojih je prvi na rasporedu već sutra navečer kada će se na adventskom vijencu upaliti prva svijeća.

Ove godine, adventski vijenac nalazi se oko spomenika Svetog Trojstva u gradskom parku, a sukladno običaju, svaku od svijeća na njemu pali neka od vinkovačkih župa uz prigodni program.

Foto: Đuro Karalić

Dio adventskih događanja i ove je godine popularni Buba bar smješten u pješačkoj zoni nedaleko velike božične jelke koju su ove godine ukrasili učenici Osvnovne škole Antuna Gustava Matoša sa ukrasima koje su sami izradili, ali i ukrasima izrađenih 3D printerom, a koji su djelo učenika i profesora Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci.