Započeo 8. Ultramaraton mira – Ovčara – Srebrenica

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine i Udruge Bošnjaka veterana Domovinskog rata danas je započeo 8. Ultramaraton mira Ovčara – Srebrenica.

Radi se o ultramaratonu koji povezuje dva velika stratišta iz ratova 90-ih godina. Dionica je dugačka 227 kilometara, podijeljena je u 5 etapa, a planirano je da 5 ultramaratonaca ( Robert Kasumović, Elvir Rakipović, Dražen Čučić, Duško Štrbac i Zmago Horvat) u Srebrenicu stignu 10. srpnja. Njima će se tijekom pojedinih etapa priključivati i drugi maratonci ali i građani.

Voditelj projekta Ultramaratona Elvir Bećirović istakao je kako je osnovna poruka i ovoga ultramaratona „nemojmo više da se nešto ovako događa na ovim prostorima“.

„Ultramaraton je posvećen svim nevinim žrtvama rata bez obzira na nacionalnost. Previše smo platili, cijena je prevelika, a rezultati baš i nisu nešto ekstra. Ovi prostori su bremeniti ratovima koji nam se ponavljaju svakih 50-ak godina. Isto smo narod ali nas je lako zavaditi i u pravilu ratovi su izazvani iz vana. Posvađamo se, poubijamo, pa nas onda tjeraju da živimo zajedno, pa opet posvađaju, a mi se potučemo i tako redom“, rekao je Bećirović.