Započelo suđenje mladićima optuženima za brutalno premlaćivanje Ivana Mikuljana: Uništili su mi život

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Pred Općinskim sudom u Vukovaru danas je započelo suđenje Domagoju Culeju, Luki Miškulinu, Danielu Hodaku i Gabrijelu Ćekiću koji su optuženi za brutalno premlaćivanje Ivana Mikuljana (23) u Vinkovcima. Podsjećamo kako je Mikuljan brutalno pretučen 27. kolovoza 2018. godine u središtu Vinkovaca poslije čega je više od 4 mjeseca proveo na liječenju po bolnicama. Današnje suđenje ipak nije održano jer jedan od optuženih se nije pojavio te je nova sudska rasprava zakazana za 12. veljače.

„Izašao sam s prijateljima iz kafića kada su nas napali i počeli tući. Završio sam u bolnici gdje sam proveo više od 4 mjeseca. Imao sam 4 operacije i mjesec i pol bio u komi. Liječnici su mi rekli kako su sumnjali da ću preživjeti i da sam zapravo slučajno preživio“, rekao je Ivan Mikuljan.

Dodaje i kako je poslije svega postao 100-postotni invalid. Naime, od kako je pretučen Ivan je slijep. Imao je i epileptičke napade koji su se prošle godine smirili. Od napadača, kao niti od članova njihovih obitelji, nikada ga nitko nije nazvao i barem se ispričao.

„Slijep sam. Uništili su mi život. Radio sam, a sada sam 100-postotni invalid“, rekao je Mikuljan.

Niti njegovo oca Ivana Mikuljana nitko od obitelji napadača nije nazvao i ispričao se. Kaže kako poslije svega očekuje dio pravde ali ne potpunu jer je svjestan kakve zdravstvene probleme ima njegov sin. I dalje redovito obilaze liječnike, a preko preporuka prijatelja pomoć su potražili i u jednoj privatnoj klinici u Beogradu kako bi vidjeli mogu li mu povratiti barem dio vida. Ispred obitelji zahvalio je svim liječnicima koji su spasili život njegovom sinu, a posebno liječniku Marku Kovačeviću iz KBC Osijek.