Započela ovogodišnja sezona kupanja na vukovarskoj adi

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Poslije dana visokog vodostaja Dunava, a onda i još nekih događanja, proteklog vikenda konačno je otvorena dugo iščekivana sezona na vukovarskoj adi.

Za medije je predsjednik ŠRU Dunav Alen Bainrauch rekao kako su uzrok kašnjenja  bile mjere opreza zaštite prirode rezervata vukovarske ade. Kazao je i kako je ove godine novost da kuhinja na adi neće raditi kao i da će ove godine raditi s manjim kapacitetom čamaca ali kako će taj problem pokušati riješiti u što kraćem vremenskom roku. Najavio je i kako će članovi ŠRU Dunav evidentirat kampere i dnevne posjetitelje i to zbog mogućih oštećenja koja se mogu dogoditi u rezervatu.

Vukovarska ada je tijekom godina postala omiljeno izletište i kupalište ne samo Vukovaraca nego i građana iz okolnih sela i gradova. Kupovinom sezonske karte udruge posjetitelji su dobivali mogućnost neograničenog broja prijevoza čamcem na adu. Na samoj adi su osigurani razni sadržaji poput uređene i očišćene plaže, sojenice, toaleti, dva igrališta za odbojku na pijesku… Osigurano je i mjesto za kampere, a tijekom ljeta, posebno tijekom vikenda, organiziraju se razne aktivnosti.