Za teško ubojstvo 46-godišnjakinje u Petrovcima kazneno prijavljen 50-godišnji suprug

Foto: net.hr

VINKOVCI, Na konferenciji za novinare održanoj danas u Vinkovcima o detaljima slučaja i okolnostima pronalaska tijela 46-godišnjakinje, čije je tijelo pronađeno u septičkoj jami u dvorištu obiteljske kuće u Petrovcima, govorili su zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić, voditelj Službe kriminalističke policije Krešimir Hunjet i načelnik Policijske postaje Vukovar Vlado Božić.

Po riječima zamjenika načelnika PU vukovarsko-srijemske Gorana Lovrića, u zadnja tri mjeseca intenzivno su provođena kriminalistička istraživanja nestanka 46-godišnjakinje iz Petrovaca, čiji je nestanak prijavila majka i od tada se provodila opsežna istraga.

“Započeli smo potragu, obavijestili sve policijske uprave, poduzet je velik intenzitet traganja, a potraga je uključivala i obavijesne razgovore s prijateljima i poznanicima nestale kao i drugima s kojima je kontaktirala“, rekao je Lovrić.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je u mjesecu srpnju, neutvrđenog dana, u jutarnjim satima, nakon verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba između 46-godišnje Anice i 50-godišnjeg supruga, suprug zadao više uboda Anici od kojih je ona na mjestu događaja i preminula.

Nakon toga počinitelj je mrtvo tijelo umotao u prekrivače i odnio do septičke jame, koju je potom osigurao kako se tijelo ne bi pronašlo tijekom potrage.

“Nad osumnjičenim 50-godišnjakom provedeno je kriminalističko istraživanje te je uhićen zbog kaznenog djela teškog ubojstva i uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku, a ispitivanje se nastavlja u Državnom odvjetništvu i pred sucem istrage”, kazao je voditelj Kriminalističke službe PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet.