Vukovarsko – srijemska županija – “corona free županija”

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Od 14. svibnja u Vukovarsko – srijemskoj županiji više nema niti jedne osobe oboljele od virusa COVID – 19 te je ponijela samim tim epitet „free korona županija“.

Županijski Stožer Civilne zaštite izvijestio je kako na području županije već 16 dana nema niti jednog novog slučaja oboljelih od orona virusa.  U protekla 24 sata testirano je 39 osoba ili do sada ukupno 1589 osoba je testirano na području županije. COVID-19 ambulante, osnovane pri domovima zdravlja, tijekom protekla 24 sata zaprimile su 45 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

„Hvala svim stanovnicima na savjesnom ponašanju! I dalje budimo odgovorni te štitimo sebe i druge!“, poručili su iz županijskog stožera svim stanovnicima županije.  

Kada je riječ o ovoj bolesti na području naše županije poznato je kako je najveći dio oboljelih bio u Vinkovcima i Nuštru. Slučajevi bolesti zabilježeni su još i u Vukovaru, Županji i Posavskim Podgajcima. Manji dio njih od ukupno 40 oboljelih je završio u bolnicama, odnosno većina ih je se radi bažih simptoma liječila kući. Na sreću nismo imali niti jedan zabilježen smrtni slučaj.