Vukovarsko veleučilište raspisalo natječaj za upis Hrvata koji žive izvan RH

Foto: Vukovarsko Veleuciliste Lavoslav Ruzicka

VUKOVAR, U suradnji Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Ministarstvom obrazovanja i znanosti Vlade RH otvorena je mogućnost za upis Hrvata koji žive izvan RH na vukovarsko veleučilište.

„Raspisali smo natječaj koji je otvoren do 3. listopada tijekom kojega očekujemo prijave zainteresiranih studenata. Mogućnost studiranja otvorena je za sve Hrvate koji žive izvan RH ali ipak očekujemo najveći interes od strane Hrvata koji žive u Srbiji. Treba znati i kako će svi ti studenti imati ista prava kao i studenti koji žive u RH tako da će za njih studiranje biti besplatno, a imat će mogućnost i smještaja u Studentskom domu“, kaže dekan vukovarskog veleučilišta Željko Sudarić.

Dodaje kako je ovo prva akademska godina koja otvara ovu mogućnost ali i da planiraju da s ovom praksom nastave i ubuduće s obzirom da se radi o projektu koji svima donosi dobroga. Zainteresirani će moći upisati prvu godinu neka od tri preddiplomska stručna studija ili pak prvu godinu specijalističkog diplomskog studija Preventivna fizioterapija. Za svaki od studija odobrene su kvote od po 10 studenata tako da će mogućnost upisa na Veleučilište Lavoslav Ružička ostvariti ukupno 40 Hrvata koji žive izvan RH.    

„To je veliki broj i prvo smo veleučilište u RH kojemu su odobrene te kvote“, rekao je Sudarić.

Sve informacije o raspisanom natječaju mogu se pronaći i na Internet adresi veleučilišta: www.vevu.hr