Vukovarsko-srijemska županija smanjila plaće i ukinula naknade kako bi pomogla gospodarstvu

Foto: Novosti

VUKOVAR, Uz mjere Vlade RH za pomoć gospodarstvu, uključila se i Vukovarsko-srijemska županija te je donijela odluku o smanjenju plaća svim zaposlenicima i dužnosnicima Županije i proračunskim korisnicima, odnosno poduzećima i ustanovama kojima je Županija osnivač, izvjestili su iz županijske uprave.

Djelatnicima Županije i djelatnicima poduzeća i ustanova u vlasništvu Županije smanjuje se plaća za 10 posto, a dužnosnicima odnosno županu i zamjenicima župana, te direktorima/ravnateljima županijskih poduzeća smanjuje se plaća za 15 posto, počevši od mjeseca travnja. Ukupan iznos ušteđenih sredstava je 325.420,00 kuna na mjesečnoj razini.

Navodi se kako je isto tako, donesena i Odluka o privremenom ukidanju naknada za  članove nadzornih odbora i upravnih vijeća u društvima i ustanovama kojima je osnivač Vukovarsko- srijemska županija, što čini ukupno 53.322,70 kuna ušteđenih sredstava mjesečno.

Također, djelatnici Vukovarsko-srijemske županije i županijske ustanove odrekle su se ove godine uskrsnice i uskrsnih paketa te regresa, a sredstva iznosu od 882.500,00 kuna preusmjerena su za otkup poljoprivrednih proizvoda naših OPG-ova, a preko Crvenog križa dostavlja se stanovnicima kojima je pomoć zaista potrebna.

Isto tako sredstva će biti usmjerena i za poticanje pozitivnog poduzetničkog okruženja, poručuju iz županijske uprave Vukovarsko-srijemske županije dodajući kako se planira, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, poticati investicije i razvoj gospodarstva na području naše županije.

Prije svega  u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta Županija će davati suglasnost na moratorije kredita koji se provode u okviru postojećih  programa kreditiranja poduzetnika. Sukladno raspoloživim financijskim sredstvima nastojat će poticati investicije i unaprjeđenje poslovanja malih i srednjih poduzeća te poticati nezaposlene osobe na pokretanje vlastitog posla u proizvodnom, prerađivačkom sektoru, navodi se.