Vukovarskim studentima uručeni ugovori o stipendiranju

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U dvorani Rodne kuće Lavoslava Ružičke upriličeno je svečano uručivanje Ugovora o stipendiranju za učenike i studente koji su ostvarili pravo na stipendiju za školsku i akademsku 2019./2020. godinu.

Za akademsku i školsku 2019./2020. godinu dodijeljeno je ukupno 161 stipendija od kojih je 20 stipendija za učenike srednjih škola, prve i viših godina školovanja za deficitarna zanimanje u iznosu od 400 kuna mjesečno. Dodijeljena je 61 stipendija za studente svih godina deficitarnih zvanja u iznosu od 1000 kuna mjesečno te 80 stipendija za studente svih godina studija ostalih zvanja u iznosu od 500 kuna mjesečno. Sve stipendije dodjeljuju se za deset mjeseci. U Proračunu Grada Vukovara za isplatu stipendija osigurano je 1,6 milijuna kuna.

„Vjerujem kako će stipendije roditeljima i studentima te učenicima olakšati razdoblje obrazovanja u financijskom smislu. Grad Vukovar provodeći razne mjere nastoji stvoriti kvalitetne preduvjete za ostanak mladih, akademski obrazovanih ljudi u Vukovaru. Mjere daju pozitivne rezultate, što nam u konačnici kazuje i broj zaposlenih koji nakon dugog niza godina prelazi brojku od 10.000. U mlade, vrijedne i obrazovane ljude treba ulagati jer će upravo oni uskoro biti nositelji društva na području grada Vukovara“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.