Vukovarski SDP i HNS potpisali Sporazum o izbornoj suradnji

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradske organizacije SDP-a i HNS-a Grada Vukovara i na predstojeće lokalne izbore izaći će u koaliciji. To je i potvrđeno potpisivanjem Sporazuma o izbornoj suradnji na kojega su potpise stavili predsjednici gradskih organizacija Goran Bošnjak (SDP) i Nenad Bučko (HNS). Koalicija će imati i zajedničkog kandidata za gradonačelnika Vukovara – Gorana Bošnjaka dok će kandidati za dogradonačelnike biti Biljana Gaća (SD) i Zoran Konjević (SDP). Nakon potpisivanja Sporazuma Bošnjak je rekao kako ova koalicija biračima neće nuditi neostvariva obećanja i megalomanske projekte u kojima se obećava puno ali su u stvarnosti nešto drugo.

„Glavni problemi Vukovara su visoke cijene grijanja u stambenim zgradama, gospodarstvo, zapošljavanje i odlazak mladih, netransparentno poslovanje… Ne možemo si dozvoliti više projekte koji u startu generiraju gubitke kao što je to slučaj s bazenom koji u startu donosi gubitak od 7,5 milijuna kuna. Mi nudimo građanima znanje, iskustvo i mladost i imamo načine rješavanja tih problema. Želimo pokrenuti grad s mrtve točke“, rekao je Bošnjak.

Njegov koalicijski partner Nenad Bučko kazao je kako se u gradu danas realno događaju samo ceste.

„Na ovim izborima pokazat ćemo da damagogija i populizam nisu dobri. Potrebno je puno bolje raditi. Rade se ceste, sadi cvijeće i sve je lijepo i krasno ali ljudi svakodnevno odlaze i to je nemjerljiv gubitak za grad“, rekao je Bučko.