Vukovarska premijera dokumentarno-igranog filma Glavu dole ruke na leđa

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U dvorani Hrvatskog doma Vukovar održana je premijera dokumentarno – igranog filma „Glavu dole ruke na leđa“ za koji režiju, scenarij i produkciju potpisuje Stipe Majić Pipe.

„Ovo je film koji kroz 90 minuta govori o strahotama koje su proživjeli vukovarski branitelji po srbijanskim logorima. On govori o vremenu od sloma obrane grada te prenosi svjedočanstva bivših logoraša. To su istinite životne ispovijesti ljudi koji su poslije sloma obrane grada proživjeli još jedan krug pakla“, rekao je Majić.

Kazao je kako i na ovaj način želi odati počast i prisjetiti se još jednom svih onih poginulih suboraca kao i onih koji su prošli torture po logorima. U isto vrijeme ovakvi filmovi, kako kaže Majić, način su da se ne zaboravi nedavna ratna prošlost i stradanje Vukovara i njegovih građana.

„Obrađujemo i nekoliko punktova obrane grada ali i prenosimo 25 svjedočanstava preživjelih logoraša. Imamo isto tako i neke autentične snimke koje smo nabavljali iz raznih izvora. Snimali smo po Vukovaru dok nam je logor Stajićevo u Srbiji zamijenilo poljoprivredno dobro kod Lepoglave. Neke scene snimane su i u samom zatvoru“, rekao je Majić koji je tijekom obrane grada bio na Trpinjskoj cesti.

Interesantno je i kako mu je izostala potpora za snimanje filma. Kazao je kako je poslao puno e-mailova ali da nije bilo odgovora.