Vukovarska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata za odgodu ratifikacije Istanbulske konvencije

Foto: dnevnik.hr

VUKOVAR, Odgovornima u hrvatskom društvu i na političkoj, akademskoj, crvenoj i najširoj javnoj sceni predlažemo da se rasprava i ratifikacija tzv. Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru odgodi i da se pokrene argumentirana, tolerantna i otvorena rasprava o svim njezinim elementima, naročito onima koji duboko zadiru u pitanje rodne teorije i ideologije, poručili su iz  Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara oglašavajući se priopćenjem za javnost na temu Istanbulske konvencije.

“Odgodom ratifikacije tzv. Istanbulske konvencije hrvatski bi političari pokazali da osluškuju, poštuju i prihvaćaju mišljenje i prijedloge svojih građana. Nikako ne pozivamo na nepoštivanje obveza Republike Hrvatske prema Vijeću Europe, kao i drugim međunarodnim tijelima i organizacijama, ali ne na način da se pritom ugrozi hrvatski nacionalni integritet i dentitet, hrvatske vrijednosti i jedinstvo hrvatskog naroda, osobito njegov krščanski i katolički indentitet”, poručuju iz Koordinacije.
Iako su, kako naglašavaju, protivnici svake vrste nasilja, naročito nad ženama i djecom, u koordinacije smatraju da “pojedini elementi Istanbulske konvencije grubo narušavaju tradicionalne vrijednosti hrvatskoga čovjeka i da su kao takvi ne samo nepotrebni nego i neprihvatljivi”.