Vukovarke ekipne pravkinje države

Foto: KDU Vukovar

VUKOVAR, U organizaciji Kluba dizača utega „Vukovar“ u tome je gradu proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske za seniorke u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji te V. međunarodni „Kup Grada Vukovara“.

Mlade članice KDU „Vukovar“ imale su najviše uspjeha u borbi sa kilogramima te se okitile titulom ekipnih prvakinja Hrvatske u seniorskoj konkurenciji što je vrijedan uspjeh s obzirom da je ekipa sastavljena od mlađih kadeta i kadeta sa prosjekom starosti ispod 15 godina.

Da bi se došlo do titule ekipnih prvakinja Hrvatske, trebalo je dosta toga osvojiti u pojedinačnoj konkurenciji u čemu su opet prednjačile mlade Vukovarke i od 8 mogućih titula prvakinja osvojile četiri uz dva druga i dva treća mjesta. Seniorske prvakinje Hrvatske su Željka Miljković do 48 kg., Lucija Gračanin do 53 kg., Hermana Dermiček do 75 kg. i Ana Crnjac  +90 kg. Srebro je pripalo Nataši Dermiček do 48 kg. i Barbari Topolovec do 63 kg.,dok su brončani  Jelena Magdalena Topolovec do 48 kg. i Mirela Čanak do 75 kg.

“Dobri uvjeti natjecanja i spremnost naših natjecateljica učinili su da i ovo natjecanje bude zapisano sa novim državnim rekordima, a za to su se pobrinule Željka Miljković koja je u izbačaju sa 43 i biatlonu sa 76 kg postavila nove rekorde u kategoriji do 44 kg za uzraste U15 i U17. i  Ana Crnjac sa 64 kg u trzaju, 75 kg u izbačaju i 139 kg u biatlonu za kategorije +75 i +90 kg postavila nove rekorde za U17, U20 i seniorke”, poručuju iz KDU “Vukovar”.

Ekipni redoslijed 1. KDU „Vukovar“ sa 611,1 bodom ,  2. KDU „Rječina“ Dražice sa 437 bodova i  3. KDU „Kaštela“ sa 434,6  sinclair boda.

U drugom dijelu natjecanja  V. međunarodnom „Kupu Grada Vukovara“ uz natjecatelje domaćeg KDU „Vukovar“, nastupili su  natjecatelji iz klubova okolnih zemalja, Srbije i Mađarske.

Najviše uspjeha i u ovom dijelu imali su mladi Vukovarci, sakupivši 1345,7 bodova, drugi je  „Radnički iz Sombora sa 1127,2 boda, treći je „Herkules“ iz Bača sa 816,3 boda a četvrta je ekipa iz Budimpešte sa 511,4 boda.

U pojedinačnoj konkurenciji, pehari su pripali Željki Miljković i Andreju Todoroviću iz Vukovara kao najboljima mlađim od 13 godina, Nataši Dermiček (Vukovar) i Filipu Bertranu (Bač), najboljim mlađim kadetima, Hermani Dermiček i Jovanu Krnajcu (Bač), najboljim kadetima, Luciji Gračanin i Kristijanu Bertranu (Bač), najboljim juniorima i Verici Dušanić (Sombor), najboljoj seniorki.