Vukovarci Ilonka i Karlo Foriš u braku 62 godine

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Povodom obilježavanja Valentinovo vukovarske gradske vlasti su u Hotelu Dunav organizirale ručak za bračne parove s područja grada koji su u braku 50 i više godina. Ovogodišnjem pozivu se odazvalo 60-ak parova koji su uz glazbu i ples proslavili Valentinovo. Najduži brak među okupljenima imaju Ilonka i Karlo Foriš koji su u braku 62 godine.

„Za lijep i dugačak brak potrebno je razumijevanje. Za uspješan brak potrebno je dobro s obje strane“, rekao je Karlo Foriš.

Dodao je i kako su se upoznali na plesu u Radničkom domu u Vukovaru poslije čega su sklopili vez, a ubrzo stupili i u brak.

„Za dobar brak neophodno je međusobno razumijevanje s obje strane. Ako toga ima onda je sve lakše i nema problema“, rekla je Ilonka Foriš.

Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček podsjetio je kako se svečani ručak za starije bračne parove u Vukovaru organizira po šesti put.

„Brak kao brak nije igra. To je ujedno i velika žrtva i veliko veselje. Najbolji primjer su ovi ljudi koji su tolike godine izdržali zajedno i imaju lijepa iskustva. Oni pokazuju i kako je obitelj temelj društva. Grad Vukovar svojim umirovljenicima pored božićnica i uskrsnica osigurava i besplatan gradski prijevoz, a sve kako bi im olakšali umirovljeničke dane“, rekao je Pavliček.