Vukovarac Luka Ostojić pobjednik ovogodišnjeg državnoga školskog natjecanja Lino višebojac

Foto: Luka Ostojić

VUKOVAR, Luka Ostojić (14) iz Vukovara, donedavni učenik Osnovne škole Siniša Glavašević, nedavno je postao državni prvak učeničkog natjecanja Lino višebojac za 2016/2017 godinu. Luka ne samo da je postao državni prvak nego je ostvario i jedan od tri najbolja rezultata od kako postoji ovo natjecanje.

„U okviru Lino natjecanja natjecali smo se u nogometu (kazneni udarci sa sedam metara) košarci (slobodna bacanja), rukometu (šutiranje sedmeraca), trčanju na 50 metara i skoku u dalj s mjesta.  U šutiranju kaznenih udaraca imao sam rezultat 4/4, sedmeraca također 4/4 dok sam u slobodnim bacanjima pogodio jedno od četiri. U trčanju na 50 metara bio sam najbrži, a najviše sam skočio i u dalj. Rezultat svega je da sam bio najbolji“,  rekao je Luka.

Dodaje i kako je na završnicu natjecanja otišao bez ikakvih velikih očekivanja nego prije svega sa ciljem da se zabavi i pri tome da sve od sebe pa što god na kraju bude. U svakom slučaju sve to što je prošao i ostvario je lijepo iskustvo za njega kao jednoga 14-godišnjaka. Pojasnio je i kako su natjecanja prvo održavana po školama širom Hrvatske, a onda i po županijama. Najbolji su se plasirali na završnicu koja je održana u Ivanić Gradu. Kaže kako i inače trenira nogomet, igra za mlađe kategorije Vuteks Sloge, te da se za završnicu natjecanja zapravo nije ništa posebno pripremao.

„Tijekom redovitih sati tjelesnoga odgoja sa nastavnikom sam dodatno radio na poboljšanju disciplina koje smo imali na natjecanju. Sve to pomoglo je da ostvarim ovaj rezultat“, rekao je Luka koji planira upisati srednju Medicinsku školu u Osijeku. Svakako planira i dalje nastaviti igrati nogomet koliko god mu to školske obveze budu dozvoljavale.