Vukovar: Na Sajmištu započela izgradnja treće stambene zgrade

Foto: HRV/Milan Paun

VUKOVAR, Polaganjem kamena temeljca svečano su otvoreni radovi na izgradnji treće višestambene zgrade u Vukovaru, neposredno pored novoizgrađenih zgrada u Ulici Ive Tijardovića.

Zajedno s gradonačelnikom Ivanom Penavom kamen temeljac su položili državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar te vršiteljica dužnosti zamjenika šefa misije veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj Wylita Bell.

Treći je ovo po redu stambeni objekt koji krasi ovaj dio gradske četvrti Sajmište, ukupne vrijednosti 1.262.436,00 eura od kojih će 68% biti sufinancirano donatorskim sredstvima iz Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja kojim upravlja Razvojna banka vijeća Europe, a gdje je glavni donator Sjedinjene Američke države, dok se preostalih 32% sufinancira nacionalnim sredstvima.

Gradonačelnik Penava ovom prilikom istaknuo je kako se ovakvim projektima potvrđuje koliko se ulaže u grad Vukovar kao i činjenica da iz dana u dan postaje ljepše i bolje mjesto za život.

„Ovim projektom osiguravamo dodatnu 21 stambenu jedinicu za ljude koji žele živjeti u Vukovaru, a nemaju riješeno stambeno pitanje, što je svakako nastavak nedavno završenog projekta zahvaljujući kojemu smo uselili potrebne kadrove za grad Vukovar, psihologe, stomatologe, liječnike, biotehnologe, arhitekte, pripadnike Hrvatske vojske i policije” zaključio je Penava.

„Danas smo imali priliku položiti kamen temeljac sedmoga potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja u RH gdje 68% čine bespovratna sredstva Razvojne banke Vijeća Europe prije svega Sjedinjenih Američkih država koji su glavni donator. Do sada smo dobili 15 milijuna eura bespovratnih sredstava za sve projekte koje provodimo na području Republike Hrvatske, a time smo ujedno zbrinuli i 350 obitelji” istaknuo je državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar.

„Uloga Veleposlanstva SAD-a je u tome da godinama ozbiljno podržava ovaj projekt kao i Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a krajnji cilj je ne samo pružiti ljudima dom i krov nad glavnom, nego i postići te pomirenje među narodima ove regije” zaključila je vršiteljica dužnosti zamjenika šefa misije veleposlanstva SAD-a u RH, Wylita Bell.

Planirano trajanje radova je 400 kalendarskih dana od dana početka radova, a izvoditelj radova je tvrtka Volko d.o.o. iz Vukovara.

Izvor: Grad Vukovar