Vrdoljak: Bolje obrazovanje, krov nad glavom i povećanje plaća, ključ je razvoja Vukovarsko-srijemske županije

Foto: HNS

VUKOVAR, Bolje obrazovanje usklađeno s tržištem rada, osiguravanje krova nad glavom za svakog, te povećanje plaća radnika, ključne su stvari za koje se zalaže Hrvatska narodna stranka (HNS) kao dio vladajuće koalicije u Hrvatskoj, poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na konferenciji za novinare koju je održao u subotu u Vukovaru.

Govoreći o reformama te politikama koje HNS provodi na nacionalnoj razini, Vrdoljak je podržao ubrzanje reformskih procesa koji mogu pomoći u rješavanju problema koji muče Slavoniju.

„Moja poruka stanovnicama Vukovarsko-srijemske županije da je pred nama težak put i mnogo ozbiljnog posla, ali to je jedini ispravan put – put odgovornosti, a ne jeftinog populizma. Smatram da su tri ključne stvari na kojima se već intenzivno radi kroz programe Vlade RH, a to su bolje obrazovanje usklađeno s tržištem rada, osiguravanje krova nad glavom za svakog, osobito za mladog čovjeka i mlade obitelji te povećanje plaća radnika”, rekao je Vrdoljak.

Po njegovim riječima HNS se izborio da “reforma obrazovanja najesen dođe do učionica, osigurana je milijarda kuna za strukovno obrazovanje, a nedavno i nova milijarda kuna iz EU fondova za oko 900 hrvatskih znanstvenika, za znanstvenu infrastrukturu i vrhunsku opremu”. Najavio da na jesen kreće novi natječaj za popularnu mjeru subvencioniranja kredita za mlade obitelji koju provodi Ministarstvo graditeljstva te je pozvao građane najistočnije županije da se prijave i osiguraju si pomoć države u plaćanju kredita.

Predsjednik ŽO HNS-a Vukovarsko-srijemske županije Nenad Bučko rekao je kako je rad ministarstava koje vodi HNS vidljiv na terenu, od obnove OŠ Nikole Andrića za što je, po njegovim riječima, zaslužna ministrica Blaženka Divjak te energetska obnova za što je, kako je kazao, zaslužan ministar graditeljstva Predrag Štromar.

„Ovogodišnji projekt kompletne energetske obnove Ekonomske škole u vrijednosti 4,5 milijuna kuna financira Ministarstvo graditeljstva preko fondova Europske unije što nam je u HNS-u Vukovarsko-srijemske županije još jedna potvrda da se vodi računa o podizanju kvalitete življenja ravnopravno u svim dijelovima Hrvatske. Gradski čelnici su odradili lavovski posao s kvalitetnom pripremom projekta. Kada su ljudi proaktivni, svaka suradnja nailazi na plodno tlo“, poručio je Bučko.