Vozači oprez – policija u srijedu provodi 24-satni nadzor brzine na području cijele županije

Foto: evarazdin.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su kako će od srijede, 18. listopada, s početkom u 6 sati pa do 19. listopada provoditi kontinuirani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

„Cilj akcije je, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo. Pri tom i građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se trebaju javiti nadležnoj policijskoj upravi. Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava pozvala je građane da predlože  lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije. Koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata“, navode iz PU.

U policijskom priopćenju dalje stoji kako je brzina najčešći uzročnik prometnih nesreća i to često i onih s najtežim posljedicama. U osam mjeseci 2017. godine, od ukupno 216 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 81, odnosno 37,5 posto poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine. Suradnja s medijima, objavljivanje i praćenje tijeka akcije ključni su za podizanje svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine. Rezultati akcije bit će objavljeni 19. listopada 2017. godine na web stranicama svih policijskih uprava i Ministarstva unutarnjih poslova.