Volonteri iz 10 država svijeta u Vukovaru

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić primila je članove Mirovne grupe mladih Dunav (MGMD) te volontere koji u Vukovaru borave preko tri europska projekta koje ova vukovarska nevladina udruga provodi. Riječ je o projektima Vukovarske ljetne vibre, Mladi za mlade i Mladi za stare u koje je uključeno 17 volontera iz 10 zemalja svijeta.

„Ova tri projekta su hvale vrijedna jer provode razne aktivnosti na području grada s našim sugrađanima. Od srca se zahvaljujem ovim ljudima, biti volonter već dovoljno govori o karakteru mladih ljudi koji na ovakav način izgrađuju sebe i postaju osjetljiviji te bolje mogu razumjeti potrebe drugih ljudi”, rekla je Mujkić.

Članica MGMD Tatjana Romić pojasnila je kako se radi o tri projekta europskih snaga solidarnosti na kojima je uključeno 17 volontera iz 10 zemalja (Hrvatska – 2 volontera, Španjolska – 2 volontera, Turska – 1 volonter, Grčka – 1 volonterka, Italija- 1 volonterka, Poljska – 3 volontera, Moldavija – 1 volonterka, Gruzija – 2 volontera, Francuska – 2 volontera, Austrija – 2 volonterke).

„U okviru projekta – Vukovarske ljetne vibre – preko programa Europske unije provode se edukativne, društvene i sportske aktivnosti za djecu i mlade kao što su IT kamp, učenje engleskog, španjolskog, sviranje bubnjeva i perkusija, aktivnosti na vukovarskoj Adi te dječjim igralištima na Olajnici i u Ulici Antuna Mihanovića. U program Mladi za mlade tijekom 8 mjeseci volontiranja uključeni su volonteri koji također provode društvene, edukativne i kulturno umjetničke programe kao što su književne večeri, produženi boravak za djecu, glazbene radionice, plesne radionice, organiziranje festivala, a u okviru programa Mladi za stare volonteri provode pomoć u kući za starije osobe”, rekla je Romić.