Više od trećine kontroliranih vozača zatečeno u prekršaju

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Čak 89 vozača od ukupno 231 koliko ih je u srijedu bilo obuhvaćeno pojačnim nadzorom brzine kretanja vozila na području Vukovarsko-srijemske županije, zatečeno je u nekom od prometnih prekršaja, izvjestila je policija.

“U odnosu na 24-satni nadzor 18. travnja 2018. godine kada je evidentirano 59 prekršaja, ove godine je zatečen veći broj počinitelja prekršaja u cestovnom prometu. Za vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je sedam prometnih nesreća. Jednoj prometnoj nesreći u kojoj je nastupila samo materijalna šteta uzrok je bio neprilagođena brzina kretanja vozila”, navode iz policije.

Ujedno, zahvaljuju građanima koji su se uključili u akciju te dostavili prijedloge lokacija za nadzor brzine kretanja vozila. Lokacije koje su građani vlastitom prosudbom ocijenili kao lokacije na kojima vozači jače stišću papučicu gasa, a koje su se za vrijeme provođenja akcije zaista potvrdile kao takove, prometna policija će budućim redovnim kontrolama brzine kretanja vozila uvrstiti kao pogodne lokacije za kontrolne točke prometnih ophodnja.

Također pozivaju građane da im se pridruže i u sljedećoj akciji prometne policije koju uskoro planiraju provesti.