Više od 750 sudionika u maškarama u Vukovaru

Maškare u Vukovaru
Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Više od 750 djece iz Vukovara sudjelovalo je u manifestaciji Maškare u Vukovaru. Sudionici su bili podijeljeni u više od 20 različitih skupina koje su činili djeca vukovarskih vrtića osnovnih škola, sportskih klubova, KUD-ova…

Program je započeo povorkom koja je prema središtu grada krenula od Dvorca Eltz. Po dolasku u središte grada ključeve Grada Vukovara predao im je gradonačelnik Ivan Penava. Ove godine u ime maškara ključeve grada preuzeli su učenici OŠ Mitnica. Penava je tom prilikom zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji manifestacije te poručio kako je zadovoljstvo gledati svu tu mladost.

„Uistinu su inventivni i dali su si puno truda u izradi maski. Radujem se što smo im barem na ovaj simboličan način predali ključeve grada pa da vidimo što bi oni to radili i kako“, rekao je Penava.

U ime Turističke zajednice Grada Vukovara, koja je organizator, direktorica Marina Sekulić kazala je kako su maske koje su prikazane, i koje su mogli pogledati i građani, domišljate, lijepe i kreativne. Kazala je kako se iz prikazanih maski vidi da je uložen veliki trud djelatnika vrtića i škola. Na kraju su sudionici maškara spalili i mesopusta koji predstavlja “babu Zimu” u nadi kako će svi zajedno otjerati zimu i privući lijepe proljetne dane. Kako i priliči proglašeni su i pobjednici ovogodišnjih maškara. Tako je u kategoriji prvo mjesto osvojio Dječji vrtić Vukovar 1. – Centralni objekt za maske “banane u pidžami”. U kategoriji odraslih najbolji su bili članovi TS Allegro maskirani u vatrogasce.